Blokkade op taxistrook Schiphol

taxistrook SchipholEnkele uren is er in begin van deze maand geprotesteerd door ongeveer honderd taxichauffeurs op de luchthaven Schiphol. De reden van dit protest is omdat de taxichauffeurs het niet eens zijn met het feit dat er door bedrijven die niet in het bezit zijn van een Schiphol- vergunning, toch reizigers naar de vertrekhal mogen brengen op de luchthaven in taxi’s. De chauffeurs die zich hebben verzameld hebben ervoor gezorgd dat er een blokkade kwam direct voor de taxistroom die voor de aankomsthal is van de luchthaven. Volgens de taxichauffeurs die staken zou dit leiden tot een oneerlijke concurrentie. Ook word er gespeculeerd over ronselpraktijken. Echter hebben een aantal reizigers hier tijdens het protest een hoop hinder van ondervonden omdat zij een beperkte mogelijkheid kregen om uit de taxi te kunnen stappen dat zo dicht mogelijk bij de vertrekhal moest. Een maand eerder was hier ook een soortgelijke actie over.

Een protest brengt ook gevaar met zich mee

Tijdens een protest kunnen er ook conflicten ontstaan tussen actievoerders en tegenstanders. Tijdens het protest is er een man gewond geraakt door een aanrijding. De aanrijding ontstond omdat er, volgens omstanders, een discussie was ontstaan betreft het ronselen met een taxirit. Hiervoor moest de koninklijke marechaussee intreden, Zij hebben de man achter het stuur van de aanrijding aan gehouden, en ook hebben zij zijn auto in beslag te nemen. Er was sprake van opzet door de chauffeur toen de aanrijding plaatsvond. De gewonde man die is aangereden is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er zullen duidelijkere regels en wetgevingen moeten komen wordt er door de protesterende taxichauffeurs geëist. Hiervoor zullen er gesprekken over worden gehouden, om te kijken hoe dit het beste kan worden opgelost om dit soort protesten met een ongeval van dien te kunnen voorkomen. Echter hebben alle taxichauffeurs hun werk aan het einde van die middag weer opgepakt. En kon er weer probleemloos van de taxistrook gebruik worden gemaakt door alle taxichauffeurs om hun klanten naar gewenste plaats te kunnen brengen en ophalen.