Een dagje uit op Schiphol

Een dagje uit naar de luchthaven Schiphol, is helemaal zo gek nog niet. Door de grote verbouwing en vernieuwing die de luchthaven heeft ondergaan is het erg aantrekkelijk voor bezoekers om deel te nemen aan diverse activiteiten en gebruik te maken van het diverse aanbod van horeca gelegenheden. Tegenwoordig zijn er mensen die na het weg brengen van iemand die op reis gaat met het vliegtuig, op Schiphol blijven, er kan op de luchthaven prima worden gewinkeld. Voor kinderen is het ook een leuk en leerzame ervaring om eens op de luchthaven te kijken naar alle indrukken die zij kunnen opdoen. Zo kan er bijvoorbeeld op het panorama- terras heerlijk achterover worden geleund en de vliegtuigen worden gespot. Op dit terras zijn vele wetenswaardigheden over Schiphol te vinden, de toegang is gratis. Op het terras kunt u ook een bezoek brengen aan de Fokker 100, een kijkje nemen in de cockpit, de meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de stoelen en beleef op deze manier de historie van Fokker. Voor de kinderen is er op spelende wijs leerzame raadsels op te lossen om op deze manier kennis te kunnen maken met het vliegtuig.

dagje uitBehind de Scenes

Wat ook tot een interessant onderdeel van het dagje uit op Schiphol behoort is het, achter de schermen meekijken naar hoe de luchthaven nu echt werkt. Er gebeurt dagelijks zoveel op de luchthaven dat er een “Behind the Scenes tour” is voor de bezoeker van Schiphol. Deze onvergetelijke en leerzame ervaring is er voor jong en oud. U komt op plekken waar u normaal gesproken niet mag zijn. Denk hierbij aan de brandweer, sneeuwvloot, de grote aanhangers die worden gebruikt. Ook word er veel verteld en uitgelegd. U kunt uw vraag stellen en op deze manier alles te weten komen over het reilen en zeilen van de luchthaven. Bij Schiphol kunt u alles van heel dichtbij beleven, en een indruk krijgen die u niet snel zal vergeten. Voor deze onvergetelijke ervaring is vooraf te reserveren.

Het dagje uit op Schiphol is dus op vele verschillende manieren in te vullen. U kunt het zo actief maken als u zelf wilt, uiteraard kunt u gewoon op een terras gaan zitten en u laten overweldigen door het leven dat zich afspeelt op de luchthaven. Zie de mensen massa en de verschillende culturen die zich kruissen, of spot een bnner of zelfs een wereldster.